wilmadjurliv.blogg.se

2013-05-30
17:40:39

Under veckan så...
Jätte ledsen för den dåliga uppdateringen dom senaste dagarna... :(
I tisdags så slutade vår klass tidigare så istället för 14:30 så skulle vi sluta 13:10, fast jag och Amanda skulle till stallet och för att hinna med bussen så behövde vi gå kl. 12:30. sista lektionen i skolan så skulle vi ha matte, men så blev det inte, nej utan vår rektor kom in i vårt klassrum och bjöd på tårta efter som att vi vann tävlingen webbstjärnan.
Sen så tog jag och Amanda bussen till stallet. När vi kom till stallet och tittade in i Rosettes box så hade hon äntligen fått sitt föl!!
Det gick bra att rida och att longera Kingstone, fast mindre bra att longera Yass :)
Imorgon så är det fredag och jag, Amanda, Juliette och Tindra ska ta bussen till stallet.
Tindra rider inte i vanliga fall, inte Juliette så mycket heller men vi ska spela in en film till skolan i stallet och hemma hos Tindra, berättar mer imorgon.
Ha det bra// Wilma♥

2013-05-21
11:58:29

Rabarberpaj...
Har bakat en rabarberpaj tillsammans med mamma. Det ska bli gott ikväll! 
Hejdå// Wilma♥

2013-05-21
11:29:31

Ridlektion för Sara...
Igår så red jag lektion för Sara. I typ två terminer så har jag ridit för henne med Kingstone. Igår var första gången sen i höstas. Det gick jätte bra! Jag kunde få Kingstone att rygga, alltså backa, flera steg utan att knappt använda några hjälper, galoppera på mittvolten i både höger och vänster galopp och fatta galopp nästan direkt från halten. Super roligt, Sara är verkligen en jätte bra ridlärare!
Ha en bra dag// Wilma♥

2013-05-20
10:49:58

I Helgen
Lördag till söndag så har jag sovit över hos Lovisa. På lördags eftermiddan när jag kom så hade precis Lovisa och Nora ridit barbacka på Wanezza och Yass ner till stonas sommarhage, dom hade tagit med sig fika och så. Efter att jag borstat Kingstone så red jag också ner.
Kingstone sötnosen!!
Wanezza.....på bete.
Kingstone fick nöja sig med att beta i väg kanten, med Sunny i bakrunden.
 
På kvällen så åt vi glass och tittade på Eurovision songkontest. 
På söndags morgonen efter att vi ätit frukost så skulle vi hjälpa Lovisas mamma att släppa ut några av dom större hästarna på sommar bete, det var så fint! Det gick knappt att hålla i dom, när vi tog av grimmorna så sprang alla fem hästarna i en stor flock, den galmaste hästen gjorde ett bocksprång men inte dom yngre. 
Efter det så skulle vi röja en runda som jag och Lovisa alldrig ridit förut. Den var väldigt lång, och det var väldigt varmt. Vi byggde upp små hinder på vägen också, nästa helg kanske jag och Lovisa ska rida den rundan.
När vi kom hem till stallet igen så hämtade vi Kingstone, och byggde upp hinder på ridbanan. Vi skulle yuras om att hoppa honom. Först tänkte vi göra en kort bana med hinder, men vi orkade inte så det blev bara två. Ett rättuppstående med avstampsbom och en mur, Kingstone har aldrig hoppat en så "stor" mur förut så vi tog bara själva mur stolparna och sen två hinderstöd bakom och en bom imellan. Det gick bra han hoppade jätte fint. 
När vi var klara så skulle vi dusha honom, Kingstone har sommar eksem vilket gör att det kliar jätte mycket då är det viktigt att ducha honom ofta.
Sen hämtade mamma mig och vi åkte hem.
I dag så ska jag rida lektion med Kingstone för Sara, som jag red för i höstas också men har gjort ett uppehåll under vintern. Sara är jätte duktig och är utbildad ridlärare i centrerad ridning.
Hoppas det går bra och att jag inte glömt bort allt som jag lärt mig förra gången. 
Hejdå// Wilma♥
 

2013-05-18
11:45:07

Kalas hos Tindra...
Igår så gick jag i skolan och fick veta att vår klassblogg van allmänhetens röst i blogg tävlingen webbstjärnan och fick 2000 kr. Efter skolan så gick jag och några klass kompisar hem till Tindra på kalas. Efter att hon öppnat presenter och vi ätit glass så gick vi ner till stranden. Där blev vi endelade i två lag, jag, Agnes, Amanda, Signe, David O och Rasmus var i ett lag. Vi spelade brännboll och volleyboll, jag tror att vårat lag van, vi säger så hela fall XD. Sen så skulle vi bada, det var as kallt! alla tjejer badade fast ingen kille. Klockan 18:00 så åkte jag hem.
Idag så ska jag sova över hos Lovisa, kanske titta på Eurovision. Imorgon så ska antagligen jag och Lovisa rida, sedan röja ridvägar. Det blir en fullspäckad helg!
Ha en bra helg// Wilma♥

2013-05-11
11:10:01

Sorry....
....för den dåliga uppdateringen de senaste dagarna. Men jag har haft fullt upp. Dom senaste två dagarna så har jag varit ledig från skolan. Till sommaren så ska jag och min familj flytta, så jag kommer behöva byta skola men det är inte mycket man kan göra åt det. Vi ska flytta till en gård så jag kommer att få egen häst så det blir nog bra, men så vi brukar vara där och fixa lite och det har vi varit torsdag, fredag och så ska vi dit idag. Igår så tog jag några vår/sommar bilder när vi var där.
 

2013-05-06
17:48:38

Idag...
Idag så har jag gått i skolan. Vi hade elevensval, man kunde välja mellan teknik, matte eller kost och motion. Jag valde kost och motion, det gjorde Agnes, Signe, Tove, Amanda och Juliette också, och flera andra killar också men. Vi var indelade i fem olika grupper jag, Agnes och Signe var i en grupp. Alla grupper skulle göra olika saker som dom mindre ska få göra imorgon. Min grupp och Johan, David och Maximus ville båda göra en crossfitt-bana ( Vet inte hur det stavas) men då skulle hela fall jag och Johan köra sten, sax, påse , först upp till tre fick göra crossfitt-banan jag vann med tre-ett. Fast vi gav bort det till dom ändå för att vara lite snälla. Så vi fick göra en terräng-bana istället, men det var också roligt. Idag har det varit super varmt, plus att vi har sprungit mycket i skogen och så men imorgon så ska jag ha shorts på mig, och så ska vi ha vattenkrig på eftermiddagen. Det kommer bli super roligt. Hoppas du haft en bra dag// Wilma♥

2013-05-06
17:14:21

1 maj
Här kommer lite bilder från rid turen första maj. En video kommer men jag ska läga upp den på you tube först. 
Hejdå// Wilma♥

2013-05-04
13:30:41

You tube..
Tyvärr så kan jag inte lägga upp bilderna från måndagens ridtur för att jag inte har till gång till datorn som bilderna ligger på, men på måndag så ska jag göra det. Jag har gjort en video från ridturen men jag måste lägga upp den på yt först. Idag så ska jag åka och rida kanske gör en tar lite kort och filmar lite då också. Titta gärna på mina kompisars bloggar ->
Hejdå// Wilma<3

2013-05-01
11:59:02

Majbrasa
Igår, eller ska jag säga idag, men vi hem klockan halv ett på natten för att vi hade varit och tittat på majbrasan i närheten där vi bor. Det var kallt och brasan var ovanligt liten, den brukar vara väldigt stor. 
Idag så ska jag åka och rida på Kingstone.
Hejdå// Wilma♥